top of page

Nye renter på momsen fra den 1. juli 2023

Bekendtgørelsen nr. 495 af 12. maj 2023 af skatteministeriet, fastsætter at renter for alle moms- og afgiftskorrektioner træder i kraft fra den 1.juli 2023 med tilbagevirkende kraft.Hvilken betydning har dette for din virksomhed?

Bekendtgørelsen har stor betydning for din virksomheds moms angivelser, både tidligere angivelser og fremadrettet. Hvis din virksomhed har en tidligere momsangivelse der skal rettes, er det bedst at gøre det inden den 1. juli 2023 så SKAT ikke beregner renter på momsen.

Fremadrettet har det stor betydning for din virksomhed at indberette korrekt moms ved hver angivelse, ellers kan det blive dyrt i renter. SKAT beregner nemlig renter på efterangivelsen fra den dag hvor der oprindeligt var betalingsfrist. Renten vil løbende blive fastsat af Nationalbanken og pt. udgør den 8,4% p.a.


Derfor er det vigtigt for din virksomhed at din bogføring og processer i forbindelse med momsangivelserne, er sat rigtigt op og at i fanger fejl inden i angiver, for at undgå momsrenter. Det kan nemlig blive en betydelig meromkostning for din virksomhed, da SKAT kun ved særlige omstændigheder ikke fastholder rentekravet.

Fortrolighed - Engagement - Indlevelsesevne


Vi hos Sønderup Revisorer I/S står klar til at hjælpe din virksomhed i mål med jeres udfordringer og arbejdsprocesser med momsen. Kontakt os på telefon: 57 61 12 10 eller mail@sonderuprevisorer.dk

Comments


bottom of page